Virpi Koskela

Hei, olen Virpi Koskela. Olen pohjoisesta Iijoen rannoilta lähtöisin oleva pispalalainen nainen, jonka lähiperheeseen kuuluu mies ja kaksi aikuista tytärtä. Tärkeintä elämässäni on yhteys luontoon – niin sisäiseen luontoon (omat ajatukset, tunteet, toimintatavat) kuin ulkoiseen luontoon (toiset ihmiset ja ympäristö). Koen olevani yhteydenrakentaja, mikä on leimallista tekemiselleni.

Työurani alkoi 1993 Tampereelle perustamastani Legioonateatterista, jonka toiminnassa olen edelleen mukana. Olen ohjannut ja käsikirjoittanut teatteria myös ammattilaisille, opettanut, tutkinut, kirjoittanut ja kouluttanut. Erilaisten taide- ja yhteisölähtöisten projektien suunnittelu, toteuttaminen ja johtaminen on minulle tuttua. Taide, luonto ja yhteisöt ovat aina olleet inhimillisen ymmärrykseni peruspilareita.

Väitöstutkimukseni tein Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon Tuotantotalouden laitoksen innovaatiojärjestelmiin 2018. Tutkimus Tapping experiences of presence to connect people and organizational creativity käsittelee läsnäolon kokemusten ja luovuuden välisiä suhteita. Satojen suomalaisten kokemuksia sisältävä tutkimus osoittaa, että läsnäololla, luovuudella ja uusilla ideoilla on selvä yhteys. Tutkimustani siteerataan ympäri maailmaa ja toivon saavani siihen perustuvan, suomenkielisen tietokirjan pian julkaistua.

Olen käytettävissä yksilön, yhteisön tai organisaation kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, kasvuun ja muutokseen liittyvissä asioissa. Vien mielelläni ihmiset kuuntelemaan itseä ja toisiaan, hiljentymään ja kokemaan yhteyttä niin itseen kuin ympäröivään maailmaan. Siinä sivussa voi syntyä uusia oivalluksia, jotakin mikä voi laittaa liikkeelle isojakin asioita…